Some like it raw

O nama

Dobrodošli na blog „Neki to vole SIROVO“, gde ćete saznati više o tome šta je to sirova hrana, koje su njene velike koristi za ljudsko zdravlje, kao što su povlačenje ozbiljnih bolesti, dobijanje zdravog i blistavog tena, povlačenje bora, zdravo mršavljenje, kao i mnoge, mnoge druge i najvažnije od svega – kako da se pripremi.

Kako bi najjednostavnije definisali šta tačno predstavlja sirova hrana, reći ćemo da ova hrana obuhvata proizvode isključivo biljnog porekla – voće, povrće, zelenolisnate biljke, žitarice, mahunarke koje se “kuvaju“ na temperaturi koja ne prelazi 47 °C. Ova hrana se može pripremati na više različitih načina, kao što su blendiranje, miksiranje, klijanje, fermentacija i dehidriranje.

Iako se na prvi pogled čini da je ova ishrana vrlo ekstremna i restriktivna, što je više budete upoznavali primetićete da se ne morate odricati mnogih omiljenih jela, jer je ova ishrana bogata raznovrsnim receptima koji predstavljaju zdravu i prirodnu alternativu svojim tradicionalnim kuvanim varijantama. Naravno, iako u svetu postoje mnogi ljudi koji su 100% na sirovoj hrani, korist ćete osetiti i ako samo postepeno uvećate odnos sirove naspram kuvane hrane.

Print Friendly and PDF
© 2018 Some like it raw. Sva prava zadržana.