a b c č ć d đ e f g h i j k l lj m n nj o p r s š t u v z ž #

Preporučujemo vam:

Sir od makadamije
  • Složenost: složeno
  • Kategorija: Sirevi

Sir od makadamije

Makadamija je dobar izvor proteina koji sadrže sve esencijalne i neke neesencijalne aminokiseline. Isto tako, sadrži važne antioskidanse, vitamin E i selen koji sprećavaju štetu nastalu zbog slobodnih radikala u telu.

Veganez – zdravi sirovi majonez

Veganez – zdravi sirovi majonez

Majonez je uvek na vrhu liste kaloričnih i nezdravih jela. Sada možete uživati u ukusu majoneza, a da pritom ne pravite kompromis sa zdravljem.

Karamel preliv

Karamel preliv

Sada možete napraviti karamel preliv bez mleka i mlečnih proizvoda.

Salata od rukole i čeri paradajza
  • Složenost: veoma lako
  • Kategorija: Salate

Salata od rukole i čeri paradajza

Rukola je izuzetno hranljiva zelenolisna biljka koja ima malo kalorija, a bogata je važnim fitohemikalijama, antioksidansima, vitaminima A, C, B i K, kao i mineralima i elektrolitima kao kalcijum, gvožđe, kalijum, mangan i fosfor. Ovom salatom na odličan način možete osetiti njene zdravstvene blagodati.

Salata od kiselog kupusa
  • Složenost: lako
  • Kategorija: Salate

Salata od kiselog kupusa

Konsumiranje povrća familije kupusa smanjuje rizik brojnih vrsta kancera kao rak pluća, debelog creva, grudi, jajnika i močnog mehura. Povod da više uživate u ukusu salate od kiselog kupusa.

Zelena kruna
  • Složenost: sredno
  • Kategorija: Salate

Zelena kruna

Odlična ideja za salatu kada vam dolaze prijatelji, rođaci i drugi gosti, brzo je gotova, a izgleda kao da ste je dugo spremali.

Salata sa klicama
  • Složenost: lako
  • Kategorija: Salate

Salata sa klicama

Opšto sve klice pretstavljaju hranu koja je vrlo bogata hranjivim materijama i enzimima. Sadrže velika nivoa amino kiselina, vitamina i minerala i računaju se kao savršena hrana za čoveka. Zbog toga dovoljna je mala količina klica da se oseti zdravstvena blagodat.

Zvezdani zeleni sok

Zvezdani zeleni sok

Ovaj zeleni sok se naziva zvezdani zbog osnovnog voća koje sadrži u sebi.

Karambola (engl. Starfruit) je hrskavo i slatko voće zlatno-žute spoljašnosti, čiji ukus podseća na kombinaciju ukusa ananasa, jabuke i kivija.

Ovo zvezdano voće osim zanimljive spoljašnosti ima odličan nutritivni sastav - bogato je vitaminom C i antioksidansima, a s druge strane ima mali procenat šećera.

Može se naći u bolje snabdevenim supermarketima.

Portokolada

Portokolada

Spanać je poznat po tome što je tajna legendarne snage Popaja i pretstavlja pravi nutritivni centar koji je odličan za zelene sokove. Vitamin A i Vitamin K su najprisutniji vitamini u spanaću i poznati su po tome što pomažu u regulisanju krvnog toka, održavanju zdravlja kostiju, čuvaju zdravlje ćelija i pomažu im da normalno rastu. Uz ovaj napitak možete uživati u njegove zdravstvene dobrobiti.

Cikorija u crvenom

Cikorija u crvenom

Cikorija je, danas, poznata kao kultivirana biljka dobivena od dive cikorije koja se koristi u narodnoj medicini pri oboljenjima jetre, za jačanje i čišćenje organizma. Efikasna je i pri smanjenju holesterola i masnih materija u krvi.

Peruansko zelenilo

Peruansko zelenilo

Peruanska jagoda (Physalis minima) je voće koje se godinama koristi u ajurvedskoj medicini zbog njegovih zdravstvenih dobrobiti. Najpoznatije je po njegovim antikancerogenim osobinama, ali deluje i kao diuretik, laksativ sa antiupalnim, antibakterijskim i antimikrobnim svojstvima.

Zeleni zmaj

Zeleni zmaj

Pitaya ili zmajevo voće po kome je imenovan ovaj zeleni sok je plod kaktusnog bilja poznato svojim zdravstvenim dobrobitima. Dobar je izvor antioksidansa koji štite od slobodnih radikala, čisti teške metale, smanjuje holesterol u krvi i visoki krvni pritisak.

Kraljevski zeleni sok

Kraljevski zeleni sok

Ovaj zeleni sok se naziva kraljevskim zbog osnovnog voća koje sadrži u sebi. Mangustin, zbog jedinstvenog izgleda i specifičnog ukusa, često se još naziva i “kralj tropskog voća” - ljubičaste je boje i okruglog oblika. Iznutra se nalazi jezgro podeljeno na nekoliko beličastih delova slatkog ukusa.

Ovo voće se kod nas ne može pronaći, ili bar mi do sada nismo to uspeli. Ovaj recept smo ipak objavili u slučaju da neko uspe doći do ovog voća izuzetno bogatog enzimima, vitaminima i antioksidansima.

Svila u zelenoj boji

Svila u zelenoj boji

Kajsije daju odličan šmek ovom zelenom soku sa spanaćom.

Tropsko zelenilo

Tropsko zelenilo

Mandarine, na kojima se temelji ovaj zeleni sok, kao i ostala citrusna voća, odličan su izvor vitamina A i C, ali sadrže i druge hranjive materije poput flavonida, folata (vitamin B) i kalijuma.

<<  1 2 3 4 [56 7 8  >>  
© 2019 Some like it raw. Sva prava zadržana.